Dagje weg in Coronatijd Friesland

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Uitjes in corona-tijd, helaas zijn een hoop activiteiten nog niet toegestaan. Om nou de hele vakantie thuis te zitten is ook geen optie. Zowel voor de fysieke als geestelijke gezondheid is het goed om iets te ondernemen. Dagje weg in Coronatijd Friesland, wat kan nog wel? Hieronder een aantal leuke activiteiten om in Friesland te doen.

Sloep huren Friesland

Een dagje helemaal tot rust komen met een sloep huren in Friesland is natuurlijk echt een must voor een vakantie in het vaderland. Met een sloep door de kleine slootjes en uitwaaien op de grote meren. Om helemaal tot rust te komen wil je natuurlijk een dag op maat. Zo kun je bij sloep huren Fryslan in Jirnsum een dag naar jou behoeftes inrichten. Hierbij wordt met jou meegedacht in arrangementen zoals een luxe lunch, of een gezellige borreltas. Daarnaast kun je een route kiezen die jou het meeste aanspreekt en hierbij worden nog een aantal bezienswaardigheden aangegeven. Kortom, wil je lekker uitwaaien of genieten van het mooie weer, dan ben je bij sloep huren Fryslan in Jirnsum aan het juiste adres.

Toeren op een elektrische scooter

Vanuit Grou bij jachthaven de Blieken kun jij op een elektrische scooter Friesland op een hele andere manier ontdekken. Vanuit Grou is er een erg mooie route beschikbaar. Hierbij steek je enkele keren met een pondje het water over en rijdt je rechtstreeks tussen de weilanden door. Het voordeel van de elektrische scooters is dat de scooters helemaal stil zijn en je onderweg dus nog normaal met elkaar kunt praten.

Suppen door de stad

Naast de passieve activiteiten zijn er ook mogelijkheden binnen de corona regels om zelf aan de bak te gaan. Zo kun je super door Leeuwarden of Sneek suppen. Suppen is op een surfplank staan en jezelf met een peddel vooruit duwen. In het begin kan het nog wat zoeken zijn om je balans te vinden, maar na een tijdje heb je snel alles onder controle.

Geocaching Friesland

Op het water in en rondom Jirnsum en Grou is een enorm mooie geocach route aangelegd. Deze moet je met de boot varen om de caches te pakken. Bij sloep huren fryslan kan je een boot huren om naast te ontspannen ook nog te geocachen. De betreffende route bestaat uit 32 caches. Om dit allemaal in één dag te bevaren is een zware taak. De meeste mensen rekenen hier twee dagen voor. Op deze manier is er nog tijd en ruimte om bijvoorbeeld ergens even te lunchen, of een drankje te doen op het terras. 

Voor de fanatieke speurders zijn de geocaches ook in één of anderhalve dag te pakken. Alleen heb je dan geen tijd om naast het zoeken van de caches je rust te pakken en te genieten van de mooie natuur om je heen.

Bij deze fantastische route komt u door het welbefaamde Nationale Park De Alde Feanen, dit is een prachtig natuurgebied in hartje Friesland. Recht tegenover de opstapplaats kunt u de eerste cache al pakken! 

Voor de echte fanatiekelingen is dit zeker een aanrader, maar mocht je nog niet bekend zijn met geocaching is dit een super mooi moment ermee te beginnen.

Concluderend kunnen we zeggen dat er nog meer dan genoeg leuke dagje weg in Coronatijd Friesland mogelijk zijn Je moet alleen een beetje creatiever worden en wat meer om je heen gaan kijken om de leuke nieuwe activiteiten te ontdekken en te gaan doen.