Geocaching Friesland

Route voor Geocaching

Rondom Grou is er een mooie vaarroute georganiseerd voor geocaching, hier zijn hier maar liefst 32 geocaches. Om dit allemaal in één dag te bevaren is een zware taak. De meeste mensen rekenen hier twee dagen voor. Op deze manier is er nog tijd en ruimte om bijvoorbeeld ergens even te lunchen, of een drankje te doen op het terras. 

Voor de fanatieke speurders zijn de geocaches ook in één of anderhalve dag te pakken. Alleen heb je dan geen tijd om naast het zoeken van de caches je rust te pakken en te genieten van de mooie natuur om je heen.

Bij deze fantastische route komt u door het welbefaamde Nationale Park De Alde Feanen, dit is een prachtig natuurgebied in hartje Friesland. Recht tegenover de opstapplaats kunt u de eerste cache al pakken! 

Voor de echte fanatiekelingen is dit zeker een aanrader,  maar mocht je nog niet bekend zijn met geocaching is dit een super mooi moment ermee te beginnen.

 Geocaching is de wereld grootste schattenjacht. Over de hele wereld zijn caches verstopt. De mensen die dit al fanatiek oppakken zeggen zelf ook altijd dat ze door het geocaching op plekken komen waar ze anders nooit zouden komen.

Wereldwijd zijn er 2 miljoen caches verstopt. Het begint met een account aanmaken in de gratis app. Vervolgens navigeer je naar de catch waar je heen wilt. Caches hebben verschillende soorten en maten, dus het kan zijn dat ze lastig te vinden zijn. Bij de cache kun je je naam in het logboek zetten en dingen ruilen met de spelers onderling. Het is dus een groot avontuur vlak om je heen.

De mooiste route in Friesland begint tegenover de verhuurlocatie. Vanuit hier kom je door verschillende dorpen, mooie slootjes en meren. Naast het fanatieke spel is het dus zeker ook een goede zaak om om je heen te blijven kijken. Pak ze allemaal en geniet van de mooie omgeving in en rondom Jirnsum.

sloep huren Friesland
Sloep huren in Friesland

Leuk om te bekijken in Friesland

Langs de geocach route komt u in grou het zeilcentrum tegen. Gelegen aan het Pikmeer kunt u met een vrij uitzicht over het meer genieten van een hapje en drankje.

Lekker lunchen of dineren? Geniet van het gezellige eetcafé in Terherne.

Verkoeling onderweg nodig? Haal een ambachtelijk ijsje in het centrum van Grou.