Sloep huren Alde Feanen

Wil jij graag Nationaal Park De Alde Feanen ontdekken met een sloep? Huur dan een één van de boten van Sloep Huren Fryslân. Met onze sloepen is het een genot om de Friese Meren te ontdekken. De Alde Feanen vanaf het water ontdekken was nog nooit eerder zo eenvoudig!

Wist je trouwens dat het bij Sloep Huren Fryslân mogelijk is om te varen zonder vaarbewijs? Bij onze bootverhuur kan dus letterlijk iedereen genieten van al het moois dat de Alde Feanen te bieden heeft. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Vaarroute Alde Feanen
Sloep huren Friesland

Een boot huren bij de Alde Feanen

De Alde Feanen is een uniek natuurgebied dat tussen Grou en Leeuwarden ligt. Dit natuurgebied is niet alleen ontzettend leuk voor natuurliefhebbers, maar ook voor liefhebbers van watersport. Met onze bootverhuur in Friesland ontdek je dit prachtige natuurgebied op een luxe manier.

De Alde Feanen is een ideale locatie om helemaal tot rust te komen. De Alde Feanen is een paradijs voor vogelliefhebbers. Het natuurgebied heeft namelijk meer dan 100 verschillende vogelsoorten. Daarnaast zijn er ook veel zeldzame platensoorten te vinden op deze locatie.

Geschikte boot voor 7 personen

Als je bij ons een sloep huurt, geniet je van de vele voordelen van de Tendr 600. Met een lengte van 5,95 meter en een breedte van 2,25 meter heb je genoeg ruimte om met maximaal 7 personen gezellig samen te zijn. De diepgang van slechts 0,35 meter zorgt ervoor dat je zelfs de ondiepe wateren van Friesland kunt verkennen zonder zorgen over vastlopen.

Genieten van de Alde Feanen

De doorvaarhoogte van 1,10 meter maakt het mogelijk om onder de meeste bruggen door te varen, waardoor je onbeperkt kunt genieten van het adembenemende Friese landschap. Met een gewicht van 850 kg is de Tendr 600 makkelijk te bedienen, zodat jij je volledig kunt focussen op het plezier van het varen. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de boot ook geschikt is voor minder ervaren schippers.

Milieuvriendelijke boot

Onze boten beschikken over een hoge mate van comfort. De boot wordt aangedreven door een efficiënte 10 PK motor, waardoor je op een ontspannen manier over het water kunt glijden. Ervaar het zelf en huur vandaag nog jouw sloep bij Sloep Huren Grou Friesland!

Het waterrijke gebied met oude venen

Het gebied bestaat uit meren, rietlanden, moerassen en veenbossen. Deze verscheidenheid aan landschappen zorgt voor een ongelooflijke biodiversiteit. Het is een waar paradijs voor vogelliefhebbers, met meer dan 100 soorten die er regelmatig broeden, waaronder de roerdomp, de grote karekiet en de bruine kiekendief.

Venen zijn belangrijke ecosystemen gevormd door de opeenhoping van plantaardige resten in een waterrijk gebied. Deze plantenresten vormen veen, een bodemtype dat in staat is om grote hoeveelheden CO2 op te slaan. Dit maakt venen en dus ook de Alde Feanen enorm belangrijk in de strijd tegen klimaatverandering.

Een bezoek aan de Alde Feanen biedt de mogelijkheid om dit unieke en gevarieerde landschap te verkennen, hetzij te voet, met de fiets of met de boot. Een prachtige kans om de natuur in al haar diversiteit te waarderen.

Luxe lunch

Tijdens jouw vaartocht is het natuurlijk belangrijk om te genieten van een heerlijke maaltijd. Daarom biedt Sloep Huren Grou Friesland een luxe lunch arrangement aan. Met dit arrangement ben je verzekerd van verse broodjes en smakelijke drankjes, zodat jij en je gezelschap zorgeloos kunnen lunchen aan of op het water.

Borreltas

Wil je tijdens je dag of avond op het water genieten van een smakelijke borrel? Kies dan voor ons borreltas arrangement! Dit arrangement bestaat uit een uitgebreide borrelplank met verschillende heerlijke hapjes en een flesje wijn. Zo beleef je gegarandeerd een ontspannen en gezellig moment op het water.

Rietzeilen

Zoek je naar een romantische ervaring op een van de mooiste plekjes van Friesland? Dan is het rietzeilen arrangement perfect voor jou! Verras je geliefde met een sfeervolle picknick op een idyllische locatie. Dit arrangement zorgt voor een onvergetelijke en intieme ervaring die jullie nog lang zullen koesteren.

Bootverhuur Eernewoude

Wanneer je van plan bent om de Alde Feanen te bezoeken, is het ook aan te raden om Earnewald mee te nemen in je vaartocht. In Eernewoude vind je een groot  watergebied dat perfect is voor watersportactiviteiten en is geliefd onder natuurliefhebbers.

Akkrum bezoeken met sloep

Ook Akkrum is een mooie omgeving om te ontdekken met onze sloepen.  Het dorp ligt aan de oevers van de rivier de Boorne en biedt uitstekende mogelijkheden voor boottochten. In een sloep geniet je van een uniek perspectief op de omliggende landschappen, de historische gebouwen en de pittoreske dorpen.

Vaarroute Eernewoude

Boot huren in Friesland

Bij onze sloepverhuur geniet je van veel verschillende voordelen. Zo helpen wij je onder andere bij het vinden van leuke vaarroutes om mee te nemen tijdens je dag op het water. Wij bieden veel verschillende routes aan, waardoor je altijd een geschikte route kunt vinden voor jouw dag op het water. Zo kun je bijvoorbeeld Earnewâld bezoeken voor een prachtig natuurgebied, maar je kunt ook pittoreske dorpen bezoeken zoals Grou.

Onze comfortabele sloepen zijn voorzien van luxe voorzieningen en zijn geschikt voor 7 personen. Een ideale sloep voor dagtochten dus. Wij verhuren niet alleen sloepen, maar ook luxe arrangementen om jouw boottocht nog aangenamer te maken. Onder andere een borrelplankje en een luxe lunch behoren tot de mogelijkheden. Sloepvaren was nog nooit eerder zo aangenaam!

Sloep verhuur zonder vaarbewijs

Bij ons heb je geen vaarbewijs nodig. Bij ons kan dus iedereen schipper zijn op onze prachtige motorboten. Natuurlijk helpen we je bij het begrijpen van de vaarregels. Daarnaast ontvang je ook een waterkaart tijdens je dagtocht, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Het huren van een boot is dus voor iedereen leuk. Waar vaar jij heen?

Sloep aanleggen

Verschillende tijden

Sloep Huren Fryslân verhuurt verschillende arrangementen en dagdelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de sloep een hele dag te huren, maar je kunt er ook voor kiezen om een dagdeel met onze sloep het water op te gaan. Alles is mogelijk. Voor veelzijdigheid ben je bij ons dus aan het juiste adres! Wij neem jij mee op onze prachtige sloep?