Sloep huren de Alde Feanen

Sloep huren in de Alde Feanen

Zijn jullie opzoek naar een leuk dagje weg in of rondom de Alde Feanen? Dan zijn jullie hier op het juiste adres! Beleef Friesland op zijn best en neem een kijkje vanaf het water. Vanaf de opstapplaats is de Alde Feanen circa anderhalf uur varen.

Route de Alde Feanen

Een sloep huren bij de Alde Feanen?

Als je meer van de rust en de natuur houdt, dan kun je je hart ophalen in het Nationaal Park De Alde Feanen. De Alde Feanen ligt rondom Eernewoude.

Dit is een prachtig natuurgebied in hartje Friesland. Hier kun je met de sloep dwars doorheen varen. Ook is dit de plek waar je na iedere bocht weer een ander prachtig stukje natuur zult ervaren. Weidevogels, meerkoeten, wuivend riet, overhangende bomen, kleine sluisjes en nog veel meer.

Het gebied is bekend onder de mensen in de buurt, maar kom je van buiten het gebied kan het maar zomaar zijn dat je er nog nooit van gehoord hebt. Als SloephurenFryslan willen wij jullie de mooiste plekjes adviseren. Hiermee willen wij jullie een fantastische dag te bezorgen. De Alde Feanen staat bij ons persoonlijk erg hoog op het lijstje en willen wij jullie dus ook van harte adviseren. 

Het gebied heeft de status van een nationaal park. Dit geeft aan hoe belangrijk het gebied is voor dieren en planten. Ook is het één van de grootste moerasgebieden van in West-Europa met bijna 2500 hectare. Het mooie stuk natuur is te verkennen door super veel routes die je kan volgen met de fiets, lopend en natuurlijk met de boot. Wanneer je tijdens de tocht meer achtergrond informatie wil over het gebied, dan kun je met een gids een super leuke en leerzame excursie volgen.

Mocht je even dagje heerlijk willen genieten in de natuur op het water, dan is Alde Feanen zeker een bezoekje waard.

Sloep huren friesland

De Alde Feanen in beeld

Leuk om te bekijken bij de Alde Feanen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wil je de Alde Feanen ontdekken? Start dan bij bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen, gelegen aan de rand van dit natuurgebied van It Fryske Gea.

In het park staan op twee verschillende locaties uitkijktorens waarop je een nog betere blik kunt werpen op het Friese landschap.