Sloep huren Friesland, de mooiste routes in Friesland

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Friesland staat enorm bekend om de water en de watersport. Slootjes door kleine dorpjes, varen door natuurgebieden en een vrij gevoel ervaren op de Friese meren. Of je nu met de gehuurde sloep verschillende dorpjes wilt zien, het natuurgebied in wilt of alleen maar wil dobberen. Het kan allemaal met sloep huren Friesland. Genoeg keuze, dus plan een leuke passende boottocht met sloep huren Fryslan.

  • Vaarroute de klassieker; Jirnsum-Grou-Eernewoude-Akkrum-Jirnsum

Een welbekende vaarroute begint met een sloep huren in Jirnsum, vervolgens naar het watersport dorp Grou met een hoop hippe ondernemers, lekkere restaurantjes en een lekkere ijssalon. Door het Princes Margriet kanaal over te steken, kom je op de welbefaamde meren rondom het dorp Grou. Vanaf hier is het ongeveer anderhalf uur varen naar Earnewoude. Hier kun je super leuk even een pauze inlassen en gezellig een terrasje pakken. Vervolgens kun je hier de in de sloep naar Akkrum. Wat dit een leuke afsluiter maakt, is dat je dwarsdoor het dorp heen kunt varen. Langs de watertoren, het iconische beeld van Akkrum weer terug naar de thuishaven van sloep huren Fryslan.

  • Vaarroute de sluis;  Jirnsum-Reduzem-Easterwierrum-Poppenwier-Terherne-Jirnsum

Wil je naast een heerlijk dagje in de gehuurde sloep ook nog een beetje actief bezig zijn? Dan is deze route echt water voor u. Je komt langs twee sluizen waarbij je zelf nog aan het werk moet. Eerst de ene kant open, dan deze kant weer dicht. Het water op pijl laten komen, de andere kant openen en doorvaren. Zeker een beleving en de moeite om te varen met de sloep. Vlak voordat je weer terug bent bij Sloep Huren Friesland in Jirnsum kom je eerst nog in Terherne. Dit is een enorm levendig en gezellig dorp waar je jezelf heerlijk op een drankje kunt trakteren. Hierna heb je nog ongeveer een half uurtje varen over het Princes Margriet kanaal richting de thuishaven.

  • Vaarroute de Kameleon;Jirsum-Akkrum-Terherne-Terkaple-Broek-Langweer-Utwellingerga-Sneek-Jirnsum

Voor fanatieke vaarders kun je met de boten van sloep huren Fryslan een prachtige dag weg. Bij deze route leer je Friesland echt kennen. Je komt door en langs enorm veel verschillende dorpen, waar het ook zeker de moeite waard is om even te stoppen. In typische watersportdorpen kun je lekker snel een ijsje halen en even de sfeer proeven. Bij deze route is er geen tijd om overal te stoppen, omdat je best lang varen hebt.

  • Vaarroute geocatching

Rondom Grou is er een mooie vaarroute georganiseerd voor geocaching, hier zijn hier maar liefst 32 geocaches. Om dit allemaal in één dag te bevaren is een zware taak. De meeste mensen rekenen hier twee dagen voor. Op deze manier is er nog tijd en ruimte om bijvoorbeeld ergens even te lunchen, of een drankje te doen op het terras. 

Voor de fanatieke speurders zijn de geocaches ook in één of anderhalve dag te pakken. Alleen heb je dan geen tijd om naast het zoeken van de caches je rust te pakken en te genieten van de mooie natuur om je heen.

Bij deze fantastische route komt u door het welbefaamde Nationale Park De Alde Feanen, dit is een prachtig natuurgebied in hartje Friesland. Recht tegenover de opstapplaats kunt u de eerste cache al pakken! 

Voor de echte fanatiekelingen is dit zeker een aanrader,  maar mocht je nog niet bekend zijn met geocaching is dit een super mooi moment ermee te beginnen.

  • Vaarroute fantasie van de schipper

Natuurlijk kun je als schipper van de sloepen van sloep huren Fryslan ook je eigen koers varen. Je begint je dan bij sloep huren Fryslan in Jirnsum in de haven met een heerlijk kopje koffie. Vervolgens stap je na een korte uitleg de sloepen in en kun je los. Je kunt vanaf de opstapplaats kun je alle kanten op. Je kunt stoppen in een hoop verschillende dorpen om daar even rond te kijken of te lunchen. Na lekker dagje op het water zien wij je graag weer terug in de thuishaven!

Ben je enthousiast geworden? Boek dan nu je sloep bij ons!