Sloep huren in Grou

Sloep huren in Grou

Zijn jullie opzoek naar een leuk dagje weg in of rondom Grou? Dan zijn jullie hier op het juiste adres! Beleef Friesland op zijn best en neem een kijkje vanaf het water. Vanaf de opstapplaats is Grou circa 30 minuten varen.

Route Grou

Grou is van oudsher een bekend watersportdorp. Het ligt aan het Pikmeer en het unieke is dat het dorp aan drie zijden is ingesloten door water. Dat brengt voor de watersport toerist veel aanlegplaatsen door het gezellige dorp. 

Jaarlijks doet het skûtsje van Grou ook mee in een van de beroemdste activiteiten in Friesland, het skûtsjesilen. De aftrap is elk jaar in Grou op het Pikmeer en de wijde Ee. Regelmatig weten ze de prijzen mee naar huis te nemen om vervolgens dit op de thuisbasis uitbundig te vieren.

Naast het skûtsjesilen worden er ook een hoop andere takken van sport beoefend op het water. Beginnend met de jeugd in de optimisten naar de oudere mannen en vrouwen die genieten van de rust in een kruiser of sloepje. Iedereen kan zijn ei kwijt op het water in en rondom Grou! Als jonge jongens hebben wij hier ook zeker van genoten.

Naast de watersport is het centrum van Grou ook zeker aan te raden. De hoofdstraat zit vol met leuke winkels en lokale ondernemers. Zo kun je hier heerlijk eten, maar ook een ambachtelijk schepijsje halen en genieten van het uitzicht op het Pikmeer. Zeker de moeite waard om even te stoppen en te ervaren! Vervolgens kun je je dagje sloep huren vanuit Grou vervolgen richting verschillende dorpen.

Kortom Grou is zomers een erg levendig dorp met een hoop toerisme, het barst dan ook van de gezelligheid. Zeker een aanrader om in je dagje sloep huren Grou te verwerken. Mensen kunnen terecht op de camping of in leuke hotels en b&b’s. Daarnaast komen ook een hoop toeristen met de boot naar Grou, om hier vervolgens één of meerdere dagen door te brengen. Je kunt je hier makkelijk meerdere dagen vermaken, omdat er een hoop leuke activiteiten in en rondom het dorp beschikbaar zijn.  Hieronder kunt u de aanraders van Grou vinden.

Sloep huren friesland
sloep huren friesland

Leuk om te bekijken in Grou

Voor een heerlijke afkoeling op een warme dag ben je bij ons aan het juiste adres. Vers en ambachtelijk gemaakt schepijs in het midden van Friesland!

De mannen van den Berg is een vernieuwende kapperszaak die ook hippe kleding verkoopt. Kom gezellig even langs voor een lekkere kop koffie en een rondje langs de kleding!

Een lekker hapje eten rechtstreeks aan het water met uitzicht op het Pikmeer. Hopelijk zien we je snel.