Sloep huren in Sneek

Sloep huren in Sneek

Zijn jullie opzoek naar een leuk dagje weg in of rondom Sneek? Dan zijn jullie hier op het juiste adres! Beleef Friesland op zijn best en neem een kijkje vanaf het water. Vanaf de opstapplaats is Sneek circa 45 minuten varen.

Route Sneek

Sneek staat onder watersport liefhebbers natuurlijk vooral bekend om de sneekweek, toch is Sneek op zichzelf ook een mooie plek om even aan te meren en bezichtigen. Het is een van de beroemde 11 Friese steden. Wanneer er genoeg ijs is, is er ook altijd een Elfstedentocht. De laatste tocht was in 1997 dus alweer een hele poos geleden. Desondanks staat Friesland voor een heleboel mensen nog steeds nog bekend om de Elfstedentocht.

 

Even terug naar Sneek zelf, over het water kunt u het centrum van Sneek binnen varen. U zal hier de historische waterpoort en het symbool van Sneek passeren. Het centrum zit vol leuke winkels en heerlijke restaurants. In Sneek zijn een hoop vernieuwende en leuke ondernemers met hippe winkels. Er zijn in het centrum veel aanlegplaatsen, dus kunt u zo vanuit de sloep het centrum gaan verkennen.

Hieronder staan nog enkele interessante bezienswaardigheden die u niet mag missen. Mocht u eenmaal zijn uitgekeken op het stadscentrum, dan kunt u vanaf Sneek eventueel uw vaartocht vervolgen naar Heeg, Joure, Terherne en Langweer.

Sloep huren friesland
sloep huren friesland

Leuk om te bekijken in Sneek

In het het fries scheepvaart leert u over de prominente historie van de Friese scheepvaart en scheepsbouw. Daarnaast kunt u hier ook zien hoe de watersport en de woon en leef cultuur van schippers er in de 19e en 20e eeuw in Sneek eruit zag. 

In dit oude pand wordt al eeuwen beerenburg gebrouwen. Dit is één van de meest iconische dranken van Friesland!

Dit 19e eeuwse bouwwerk is ontworpen door de architect Pierre (P.J.H.) Cuypers, die ook bekend is van het Centraal Station en Rijksmuseum in Amsterdam. De kerk staat bekend om de gebrandschilderde ramen en fraaie architectuur.