De mooiste vaarroutes van Friesland

Ben je op zoek naar de mooiste vaarroutes in Friesland? Dan ben je bij ons op het goede adres! Op deze pagina vind je de mooiste sloeproutes van Friesland!

sloep huren friesland

Sloep huren Grou

Grou is van oudsher een bekend watersportdorp. Grou ligt aan het Pikmeer en het unieke is dat het dorp aan drie zijden is ingesloten door water, er zijn genoeg vaarroutes hier.  Dat brengt voor de watersport toerist veel aanlegplaatsen door het gezellige dorp. Naast de watersport is het centrum van Grou ook zeker aan te raden. De hoofdstraat zit vol met leuke winkels en lokale ondernemers. Zo kun je hier heerlijk eten, maar ook een ijsje halen en genieten van het uitzicht op het pikmeer. Zeker de moeite waard om even te stoppen en te ervaren! 

Sloep huren Friesland

Sloep huren Eernewoude

Eernewoude is slechts een klein dorpje, maar erg verrassend en bomvol gezelligheid. Het dorp is gelegen aan de rand van het natuur- en watersportgebied Nationaal Park De Alde Feanen. In vergelijking met de Friese meren is het er heerlijk rustig, maar er is zeker een hoop te doen! De vaarroutes gaan dwars door de mooie natuurgebieden.
Voor een heerlijke zomerdag ben je in Eernewoude aan het juiste adres. Even wandelen, of gezellig even op het terras, het kan allemaal in Eernewoude.

sloep huren friesland

Sloep huren de Alde Feanen

Als je meer van de rust en de natuur houdt, dan kun je bijvoorbeeld je hart ophalen in het Nationaal Park De Alde Feanen. Dit is een prachtig natuurgebied in hartje Friesland waar je met de sloep dwars doorheen kunt varen en waar je na iedere bocht weer een ander prachtig stukje natuur zult ervaren. Weidevogels, meerkoeten, wuivend riet, overhangende bomen, kleine sluisjes en nog veel meer. 

sloep huren friesland

Sloep huren Akkrum

Vanaf de opstapplek is het ongeveer een half uurtje varen naar Akkrum, als je na een fantastische dag nog tijd over hebt is dit zeker een aanrader. Laat u hier verrassen door de fraaie parken, de leuke winkels en de goede restaurants. Het leuke aan het dorp is dat je er letterlijk doorheen vaart. Vanuit hier heeft u verschillende opties om uw tocht te vervolgen, u zou bijvoorbeeld met de sloep naar Grou of Earnewoude kunnen.

sloep huren friesland

Geocaching Friesland

Rondom Grou zijn er veel mooie vaarroutes georganiseerd met maarliefst 32 geocaches. Om dit allemaal in één dag te bevaren is een zware taak. De meeste mensen rekenen hier twee dagen voor. Op deze manier is er nog tijd en ruimte om bijvoorbeeld ergens even te lunchen of te koffiedrinken. 

Voor de fanatieke catchers zijn ze ook in één of anderhalve dag te pakken. Alleen heb je dan geen tijd om bijvoorbeeld even ergens te stoppen en aan te leggen.

Bij deze fantastische route komt u door het welbefaamde Nationale Park De Alde Feanen. Recht tegenover de opstapplaats kunt u de eerste cach al pakken! 

sloep huren friesland

Sloephuren Terherne

Terherne is het wel bekende kameleondorp, misschien beter bekend als Lenten. Op het sneekermeer kun je de snelheden van Hielke en Sietse evenaren. De kids kunnen een rondje doen op het kameleon eiland en wellicht hun helden  ontmoeten. Naast het kameleon eiland zit Terherne ook vol met heerlijke restaurantjes en terrassen. Gelegen aan het Sneekermeer kun je je tocht in alle richtingen vervolgen.

sloep huren friesland

Sloep huren Sneek

Wie Sneek zegt, zegt Sneekweek. Ieder jaar weer een groot succes, overdag vanaf het water en s avonds de dag verzilveren in de stad. Bezoek vanaf het water de waterpoort, dit is het symbool van Sneek. Geniet van de route dwars door de grachten in de stad. Vanuit Sneek kunt u met de sloep naar onder andere Heeg, Joure, Terhorne, Ijlst en Langweer.

sloep huren friesland

Sloep huren Jirnsum

Jirnsum is gelegen in harte Friesland, vanuit hier kun je alle kanten op met de boot. Zo kun je onder andere naar Grou, Akkrum, Earnewoude, maar ook de andere kant op richting Sneek en Terhorne. Kortom wil je een sloep huren in Friesland, dan is Jirnsum de ideale opstap plaats.