Vaarroutes Friesland

Friesland is een prachtige provincie in Nederland die bekend staat om haar uitgestrekte meren en kanalen. Deze unieke omgeving biedt tal van mogelijkheden voor een onvergetelijke vaar ervaring. Of je nu op zoek bent naar rustige vaarroutes door de natuur, of uitdagende tochten door de steden, Friesland heeft voor ieder wat wils. Huur een sloep en ontdek de schoonheid van deze provincie op eigen tempo. Laat je verrassen door de verrassende doorkijkjes, sfeervolle dorpjes en schitterende natuur.

Op deze pagina hebben we de mooiste vaarroutes in Friesland voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij zelf gemakkelijk een route bepalen over de Friese meren. De verschillende vaarroutes zijn zowel geschikt voor beginners als voor gevorderde vaarders. Welke prachtige route ga jij varen?

sloep huren friesland

Sloep huren Grou

Grou is van oudsher een bekend watersportdorp. Grou ligt aan het Pikmeer en het unieke is dat het dorp aan drie zijden is ingesloten door water, er zijn genoeg vaarroutes hier.  Dat brengt voor de watersport toerist veel aanlegplaatsen door het gezellige dorp. Naast de watersport is het centrum van Grou ook zeker aan te raden. De hoofdstraat zit vol met leuke winkels en lokale ondernemers. Zo kun je hier heerlijk eten, maar ook een ijsje halen en genieten van het uitzicht op het pikmeer. Zeker de moeite waard om even te stoppen en te ervaren! 

Sloep huren Friesland

Sloep huren Eernewoude

Eernewoude is slechts een klein dorpje, maar erg verrassend en bomvol gezelligheid. Het dorp is gelegen aan de rand van het natuur- en watersportgebied Nationaal Park De Alde Feanen. In vergelijking met de Friese meren is het er heerlijk rustig, maar er is zeker een hoop te doen! De vaarroutes gaan dwars door de mooie natuurgebieden.
Voor een heerlijke zomerdag ben je in Eernewoude aan het juiste adres. Even wandelen, of gezellig even op het terras, het kan allemaal in Eernewoude.

sloep huren friesland

Sloep huren de Alde Feanen

Als je meer van de rust en de natuur houdt, dan kun je bijvoorbeeld je hart ophalen in het Nationaal Park De Alde Feanen. Dit is een prachtig natuurgebied in hartje Friesland waar je met de sloep dwars doorheen kunt varen en waar je na iedere bocht weer een ander prachtig stukje natuur zult ervaren. Weidevogels, meerkoeten, wuivend riet, overhangende bomen, kleine sluisjes en nog veel meer. 

sloep huren friesland

Sloep huren Akkrum

Vanaf de opstapplek is het ongeveer een half uurtje varen naar Akkrum, als je na een fantastische dag nog tijd over hebt is dit zeker een aanrader. Laat u hier verrassen door de fraaie parken, de leuke winkels en de goede restaurants. Het leuke aan het dorp is dat je er letterlijk doorheen vaart. Vanuit hier heeft u verschillende opties om uw tocht te vervolgen, u zou bijvoorbeeld met de sloep naar Grou of Earnewoude kunnen.

sloep huren friesland

Geocaching Friesland

Rondom Grou zijn er veel mooie vaarroutes georganiseerd met maarliefst 32 geocaches. Om dit allemaal in één dag te bevaren is een zware taak. De meeste mensen rekenen hier twee dagen voor. Op deze manier is er nog tijd en ruimte om bijvoorbeeld ergens even te lunchen of te koffiedrinken. 

Voor de fanatieke catchers zijn ze ook in één of anderhalve dag te pakken. Alleen heb je dan geen tijd om bijvoorbeeld even ergens te stoppen en aan te leggen.

Bij deze fantastische route komt u door het welbefaamde Nationale Park De Alde Feanen. Recht tegenover de opstapplaats kunt u de eerste cach al pakken! 

sloep huren friesland

Sloephuren Terherne

Terherne is het wel bekende kameleondorp, misschien beter bekend als Lenten. Op het sneekermeer kun je de snelheden van Hielke en Sietse evenaren. De kids kunnen een rondje doen op het kameleon eiland en wellicht hun helden  ontmoeten. Naast het kameleon eiland zit Terherne ook vol met heerlijke restaurantjes en terrassen. Gelegen aan het Sneekermeer kun je je tocht in alle richtingen vervolgen.

sloep huren friesland

Sloep huren Sneek

Wie Sneek zegt, zegt Sneekweek. Ieder jaar weer een groot succes, overdag vanaf het water en s avonds de dag verzilveren in de stad. Bezoek vanaf het water de waterpoort, dit is het symbool van Sneek. Geniet van de route dwars door de grachten in de stad. Vanuit Sneek kunt u met de sloep naar onder andere Heeg, Joure, Terhorne, Ijlst en Langweer.

sloep huren friesland

Sloep huren Jirnsum

Jirnsum is gelegen in harte Friesland, vanuit hier kun je alle kanten op met de boot. Zo kun je onder andere naar Grou, Akkrum, Earnewoude, maar ook de andere kant op richting Sneek en Terhorne. Kortom wil je een sloep huren in Friesland, dan is Jirnsum de ideale opstap plaats.

Prachtige vaarroutes in Friesland

Friesland biedt een enorme keuze aan vaarroutes, elk met hun eigen unieke kenmerken en bezienswaardigheden. Of je nu op zoek bent naar rustige vaarroutes door de natuur, of uitdagende tochten door de stadjes, Friesland heeft voor ieder wat wils.

Een mooie route voor iedereen

De vaarroutes bieden de perfecte manier om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving. Je kunt kiezen voor korte routes langs pittoreske dorpen en steden. Hier geniet je van sluizen, sloten, bruggen en verschillende havens. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor langere tochten die je meenemen langs schilderachtige landschappen en historische bezienswaardigheden.

Onderweg is het erg gemakkelijk om je boot aan te leggen bij een dorp, jachten of bij een haven, zodat je gemakkelijk de omgeving kunt verkennen.

De Elfsteden vaarroute

De Elfstedentocht is natuurlijk ontzettend populair in Friesland. Deze route wordt dan ook vaak gevaren door de Friezen zelf, maar wist je dat je deze route ook met een sloep kunt varen?

Deze route voert je langs elf historische steden in de provincie, waaronder Leeuwarden, Workum, Sneek en Bolsward. Deze route is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een uitdagende tocht door de Friese natuur en cultuur. Tijdens de vaartocht kun je genieten van prachtige uitzichten op het water, authentieke dorpen en steden en typische Friese monumenten. Het is een onvergetelijke ervaring die zowel voor ervaren vaarders als voor beginners geschikt is.

De Alde Feanen als vaarroute

De vaarroute door de Alde Feanen is een prachtige en ontspannen route in Friesland, die je langs een van de meest unieke natuurgebieden van de provincie voert. De Alde Feanen is een nat natuurgebied met meren, plassen en rietvelden, en is een belangrijk leefgebied voor vele bedreigde soorten dieren en planten. Tijdens de vaartocht kun je genieten van de rust en stilte van de omgeving en het uitzicht op de beschermde natuur. Het is een perfecte route voor natuurliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar ontspanning en verfrissing.

Het Ijsselmeer verkennen

Het Ijsselmeer is een populaire vaarroute in Nederland, en biedt veel mogelijkheden voor avontuurlijke en ontspannen vaartochten. Het Ijsselmeer is een groot meer, gelegen tussen Friesland en Noord-Holland, en is omgeven door prachtige natuur, kleine vissersdorpjes en historische steden.

Tijdens de vaartocht kun je genieten van het uitzicht op het water en de omgeving, en diverse activiteiten ondernemen, zoals vissen, zwemmen, fietsen en wandelen. Het Ijsselmeer is een populaire bestemming voor gezinnen, groepen en individuele reizigers, en biedt een unieke ervaring voor iedereen die op zoek is naar ontspanning en avontuur.

Een langere tocht of vaarvakantie voor een vaarroute?

Bij Sloep Huren Fryslan is het mogelijk om een sloep te huren voor een korte dagtocht, maar ook voor een langere vaarvakantie. Wij bieden flexibele oplossingen aan voor klanten die graag langer op het water willen blijven, en hen de mogelijkheid bieden om de sloepen langer te huren. Je kunt bijvoorbeeld ook een weekend of een midweek met onze boten de Friese wateren verkennen!

Veiligheid voorop

Wanneer je een sloep huurt, komt daar best wel wat bij kijken. Je hebt bijvoorbeeld te maken met verschillende vaarregels. Voordat je aan boord gaat op één van onze boten, leggen we je uitgebreid uit wat de regels op het water zijn. Zo kun je op een veilige en zekere manier van start gaan en weet je zeker dat je een gezellige tijd zult hebben op het water. Natuurlijk zijn wij onderweg ook gewoon bereikbaar voor vragen, zodat jij optimaal kunt genieten van de mooiste vaarroutes in Friesland.

De motorboot zelf is gelukkig er eenvoudig te bedienen. Zo heb je met een sloep geen last van een gevaarlijke doorvaarhoogte bij bruggen of havens. Wanneer je een boot bij ons huurt, weet je zeker dat je op een gezellige en veilige manier kunt genieten van jouw favoriete route.

Weet jij al waar je langs vaart tijdens het huren van onze boot?